ورمی کمپوست

ورمی‌کمپوست متشکل از ورمی (کرم خاکی) و کمپوست (کود آلی) به معنای نوعی کود آلی است که از فعالیت کرم خاکی حاصل می‌گردد.

بیش از ۲۷۰۰ نوع کرم خاکی در طبیعت وجود دارد این کرم‌ها با کاوش خاک و تغذیه عناصر موجود در خاک و آمیختن آن با آنزیم‌های موجود در بدن خود، خاک را تازه می‌کنند و قدرت باروری آن را افزایش می‌دهند همچنین به دلیل جابجایی مداوم در خاک، با ایجاد سوراخ‌های زیاد، راه نفوذ اکسیژن به خاک را آسان می‌کنند.

کلمه ورمی (Verms) از لغت لاتین ورم (Vermis) گرفته شده که به معنی کرم است. تولید ورمی کمپوست فرایندی نیمه هوازی است (حدود ۸۰٪ رطوبت) که توسط گونه‌ای خاص از کرمها، قارچ‌ها، باکتری‌ها، و اکتینومیست‌ها انجام می‌شود، همچنین مواد حاصل از بستر رشد کرم بوده که پس از دفع مواد زائد از سیستم گوارشی کرم در محیط باقی می‌ماند، ورمی‌کمپوست، مجموعه‌ای از فضولات کرم به همراه مواد آلی تجزیه شده و نیز اجساد کرم‌هاست که برای گیاه ارزش غذایی فراوانی دارد. در خاک‌هایی دارای مواد دفع شده توسط کرمها، عناصری مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم ۵ – ۱۱ مرتبه بیشتر از خاک‌های بدون کرم است. در اثر عبور مواد آلی از دستگاه گوارش کرم، عناصری از جمله ریزمغذی‌ها زیاد می‌شوند.

تولید ورمی‌کمپوست، تغذیه کرم‌های قرمز حلقوی بارانی موسوم به Eisenia foetida از مواد آلی پسماندهای آشپزخانه بوده و محصول این فرایند کود آلی است که یکی از غنی‌ترین کودهای شناخته شده در دنیا است.

 

مزایای استفاده =

  1. سبک و بدون هرگونه بو؛
  2. عاری از تخم علف های هرز؛
  3. حاوی میکروارگانیسم‌های هوازی مفید مانند ازتوباکتری ها؛
  4. بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایر کودهای آلی؛
  5. دارا بودن عناصر میکرو مانند: آهن، روی، مس و منگنز؛
  6. دارا بودن مواد محرّکه رشد گیاهی نظیر ویتامین‌ها به ویژه ویتامین B12 (کبالامین)؛
  7. قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی # عاری از باکتری‌های غیرهوازی، قارچ‌ها و میکروارگانیسم‌های پاتوژن؛
  8. اصلاح‌کننده خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک؛
  9. انطباق کامل با الزامات قوانین و مقررات محیط زیست؛
  10. تولید در داخل کشور (صد درصد)؛
  11. قابل مصرف در پرورش کلیه محصولات کشاورزی؛
  12. هوادهی خاک با ایجاد خلل و فرج و ایجاد پوکی در خاک‌های متراکم؛
  13. استفاده از این نوع کود، کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی را نسبت به کود شیمیایی افزایش می‌دهد؛ و مشکلات مربوط به باقی ماندن کود شیمیایی در مواد غذایی را ندارد.

 

 

 

   

  

ویژگی‌ها

  • سبک و بی‌بو
  • عاری از علفهای هرز
  • دارای میکروارگانیسمهای هوازی مفید مانند ازتوباکتری ها
  • بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با دیگر کودهای آلی
  • دارا بودن عناصر میکرو مانند آهن، روی، مس و منگنز
  • دارا بودن مواد محرکه رشد گیاهی نظیر ویتامینها به ویژه ویتامین ب ۱۲
  • قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی
  • فرآوری آسان و سریع تر از بیوکمپوست
  • خالی از باکتریهای غیر هوازی، قارچها و میکروارگانیسم‌های پاتوژن
  • اصلاح‌کننده خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی خاک
  • وجود عناصر ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن، روی، مس و منگنز
  • استفاده از ورمی کمپوست در تهیه چای کمپوست

آرشیو سالانه